Acrobatische fietsshows

Wat houdt een trial demonstratie in?

Een trial demonstratie; kun jij daar iets bij voorstellen? De meeste mensen zal het onbekend in de oren klinken. Dat is jammer, het is namelijk enorm spectaculair! Als je het wel eens hebt meegemaakt, dan zal het waarschijnlijk een onvergetelijke indruk op je gemaakt hebben.

In dit blog kun je lezen wat trial precies inhoudt, wat je tijdens zo’n demonstratie te zien krijgt en voor welke gelegenheden het geschikt is.

Wat is trial voor sport?

Het woord trial zorgt nog wel eens voor verwarring. Velen lezen het verkeerd waardoor ze denken dat het om trail gaat. Mountainbiken en hardlopen op trails (smalle paden) is namelijk erg populair op het moment. Dit zorgt voor een verkeerd beeld, trial is namelijk een hele andere tak van sport, maar zeker niet minder spectaculair.

Trial is een soort extreme sport waarbij de atleet bepaalde objecten en barrières overwint op een (motor-)fiets. De sport wordt op twee verschillende manieren beoefend; op een motorfiets of op een fiets. In beide gevallen telt dat deze speciaal voor de sport zijn ontwikkeld en aangepast.

Op een trialbike zit bijvoorbeeld geen zadel. De fiets lijkt op een combinatie van een BMX en een mountainbike. In geval van biketrial kun je de sport gewoon op straat beoefenen, maar er bestaan ook nationale en internationale wedstrijden.

Hierbij moet de sporter zijn kunsten vertonen op verschillende onderdelen, zo moet bijvoorbeeld een bepaald parcours worden afgelegd. De belangrijkste regel daarbij is dat de voeten niet op de grond gezet mogen worden.

Wat houdt een trial demonstratie in?

Behalve aan wedstrijden doen en bike trial beoefenen voor het plezier, geven de atleten ook vaak demonstraties. Tijdens zo’n demonstratie laat de biker zijn of haar kunsten zien. Dit wordt meestal gedaan in een afgezet gebied, voor de veiligheid van de atleet en het publiek.

In dat gebied worden objecten gezet, zoals bijvoorbeeld een olievat, een sloopauto of een hoge stapel pallets. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van objecten die al in de ruimte aanwezig zijn, zoals een hekwerk of een grote steen of rots in een tuin.

De biker zal tijdens de demonstratie over deze objecten springen, balanceren en fietsen. In combinatie met opzwepende muziek en uitleg via een microfoon, levert dat een zeer spectaculaire trial demonstratie op.

Voor welke gelegenheden is een bike trial demonstratie geschikt?

Een trial demonstratie is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Zo kun je bijvoorbeeld zo’n demonstratie inhuren voor de opening van een winkel of bedrijf. Ook voor een vakbeurs is het zeer geschikt om zo’n show te tonen.

Een bike trial demonstratie kan buiten, maar ook binnen gegeven worden. Dit maakt het zeer geschikt voor verschillende doeleinden. Ben je een echte fietsfanaat? Dan zou je zelfs zo’n demonstratie kunnen inhuren voor je bruiloft! Daar verras en vermaak je de gasten pas echt mee!

Daan Boverhof; voor biketrial shows en clinics

Lijkt zo’n trial demonstratie je wel wat? Ben je gek op extreme sports en zou je dit wel van dichtbij willen meemaken? Dan ben je bij Daan Boverhof aan het juiste adres! Daan beoefent de sport namelijk al sinds zijn twaalfde.

Hij heeft meegedaan aan vele nationale en internationale wedstrijden, hij is daardoor één van de specialisten op gebied van bike trial in Nederland. Daan kun je inhuren voor een biketrial-show. Dit kan op alle vrijwel alle locaties worden gedaan, zolang er een ruimte is van 10 x 10 meter.

In de demonstratie zal Daan op spectaculaire manier zich over verschillende objecten maneuvreren met zijn fiets. Ook wordt het publiek erbij betrokken waardoor het een interactieve show wordt.

Daan verzorgt niet alleen trial demonstraties. Als de trial sport je leuk lijkt om zelf te doen, dan kun je ook een bike trial clinic of workshop volgen. Je leert dan de basis van deze prachtige sport.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk