Wat is de top 10 extreme sports?

Wat is de top 10 extreme sports?

De top 10 extreme sports; ben je daar benieuwd naar? De naam extreme sports zegt het eigenlijk al; dit zijn sporten extremer en daardoor gevaarlijker, maar ook spectaculairder zijn.

Je zou daarom de top 10 op twee verschillende manieren kunnen indelen; op gevaar of op spektakel en attractiviteit voor het publiek.

In deze top 10 laten we de score bepalen door hoe spectaculair en boeiend een sport is voor het publiek om naar te kijken.

10 | Ski Base Jumping

Ski Base Jumping kun je zien als een combinatie van skiën en basejumpen. Basejumpen is het springen van een hoge rots of gebouw met een parachute om. De ski basejumpers skiën op onherbergzaam en vrijwel onbegaanbare besneeuwde kliffen en overwinnen ravijnen door middel van hun parachute.

9 | Wingsuit Flying

Wingsuit Flying wordt door velen als de meest extreme sport gezien. Het is een sport die tussen parachutespringen en vliegen in zit. De beoefenaars hebben een strak pak aan met vleugels waardoor ze razendsnel tussen bergen kunnen ‘vliegen’.

Helaas gaat het regelmatig mis tijdens deze sport. Rond de 20% van de beoefenaars maakt een dodelijke val.

8 | Big Mountain Skiing

Bij het Big Mountain Skiën worden de sporters met een helikopter naar de top van een berg gebracht. Daar springen de skiërs uit de helikopter en dalen de berg af. Een zeer gevaarlijke onderneming, omdat er niet op pistes geskied wordt.

7 | Cliff Jumping

Cliff Jumping is een vorm van Base Jumpen, maar dan van een natuurlijke rots. De extreme sporters hebben een parachute om en springen van een rots een ravijn in. Tijdens de val doen ze trucs in de lucht zoals salto’s etc.

6 | Kajakken

De vorige sporten waren misschien zeer extreem, maar voor publiek niet aantrekkelijk. De eerste extreme sport die ook nog eens leuk is om te bekijken voor publiek is kajakken. Het publiek kan het namelijk beter bekijken.

Klinkt het niet zo extreem? Het bedwingen van een wilde rivier of waterval kan heel spectaculair zijn!

Wat is de top 10 extreme sports?

5 | Surfen

Surfen staat op vijf in onze lijst top 10 extreme sporten. We hebben het dan natuurlijk niet over surfen aan de Nederlandse kust. Surfen wordt pas echt extreem als er enorme golven van liefst 30 meter hoog worden bedwongen.

4 | Kitesurfen

Kitesurfen is een prachtige sport om te bekijken. Ga op een stormachtige dag eens naar de kust en bekijk de kunsten van de kitesurfers. Je begrijpt dan meteen waarom kitesurfen op onze lijst op de vierde plaats staat.

3 | Extreme mountainbiken

Extreme mountainbiken is een vorm van mountainbiken die gericht is op het uitvoeren van hoge sprongen. Tijdens deze sprongen worden er salto’s gemaakt en andere spectaculaire oefeningen.

2 | Freestyle motorcross

Motorcross is een bekende sport in Nederland. We hebben zelfs meerdere wereldkampioenen in ons land in deze tak van sport. Freestyle motorcross richt zich op het maken van hele hoge sprongen. Daarbij worden stunts uitgevoerd over een bepaald parcours.

1 | Biketrial

BMX is in Nederland al redelijk bekend door de Olympische Spelen. Maar heb je wel eens van biketrial gehoord? Dat is een sport die gedaan wordt op fietsen die iets lijken op BMX fietsen. Biketrial is echter heel anders dan BMX-en.

Bij biketrial is het de bedoeling om bepaalde obstakels te overwinnen met een fiets. De sporter mag daarbij niet de grond aanraken met zijn voeten. Er bestaan meerdere disciplines binnen biketrial, allen zijn zeer spectaculair om te zien.

Biketrial staat op nummer 1 in onze lijst, omdat het een zeer toegankelijke sport is voor het publiek. De toeschouwers kunnen namelijk heel dichtbij de sporters komen.

Zou je zo’n biketrial show wel eens willen zien of meemaken? Daan Boverhof verzorgt biketrial shows, clinics en workshops. Erg leuk, spannend en spectaculair om te doen of te aanschouwen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk