Zomer activiteit Jeugd  – Hoe zorg je voor vermaak bij open dagen?

Een workshop fietsen; je hebt er waarschijnlijk nooit over nagedacht om daaraan mee te doen. De meeste Nederlanders kunnen immers goed fietsen. Sterker nog, we zijn een echt fietsland. Vanaf kinds af aan wordt ons al geleerd om ons op de tweewieler te kunnen voortbewegen. Maar er bestaan ook andere fietsen dan de reguliere fiets. Iedereen kent natuurlijk de racefiets en een mountainbike, iets minder bekend is de BMX en nog minder bekend de trialbike.

Deze minder bekende vormen van fietsen zijn echter zeer leuk en uitdagend om te doen. Veel Nederlanders doen aan wielrennen of mountainbiken, maar heb je wel eens op een BMX of trialbike gezeten? Waarschijnlijk niet! In dit artikel kun je lezen wat de activiteit Bike Trial precies is en waarom het heel leuk en uitdagend is om zo’n workshop fietsen te volgen.

Wat is Bike Trial precies?

Trial biking is een fietssport die gericht is op het nemen van hindernissen. Je kunt dan denken aan stoepranden, olievaten, modderpoelen, boomstammen en zelfs auto’s. Het is de bedoeling dat je tijdens het nemen van deze hindernissen de voeten niet op de grond zet. Het vergt erg veel balans en behendigheid om dit te kunnen doen. Deze vaardigheden kunnen enorm goed van pas komen bij andere vormen van fietsen, zoals in het dagelijks leven en op de racefiets of mountainbike. Je kunt deze sport overal beoefenen, gewoon op straat, maar bijvoorbeeld ook in competitie.

Je kunt trial biking natuurlijk proberen op elke fiets, maar die zijn er eigenlijk niet geschikt voor. Echte trial bikes zijn fietsen die daar speciaal voor worden ontworpen. Er bestaan in principe twee soorten; de BMX trialbike en een mountainbike trialbike. Deze zien er anders uit dan de normale BMX-en en mountainbikes, omdat ze voor ander gebruik ontworpen zijn. Eén van de grote verschillen dat je onmiddellijk zal opvallen, is dat er geen zadel op zit.

Wat moet ik me voorstellen bij zo’n workshop fietsen?

Wil je een keer zelf ervaren hoe het is om op zo’n trialbike te fietsen? Volg dan eens een workshop! Natuurlijk zul je niet na één workshop over een auto heen fietsen of op een hoog obstakel springen. Tijdens de workshop leer je vooral behendigheid op de fiets door balansoefeningen en verschillende rijtechnieken zoals wheelies en stoppies. Daarnaast proberen we ook enkele trucs te leren met elkaar. Aan het eind van de workshop bouwen we een trial parcours waarover je je nieuw geleerde vaardigheden kunt beoefenen. Probeer die voeten niet aan de grond te zetten! Natuurlijk doen we dit onder goede begeleiding zodat alles veilig verloopt.

Kan iedereen Bike trial leren?

Vraag jij je af of zo’n workshop ook geschikt is voor jou? Bike trial is geschikt voor jong en oud. Een voorwaarde is natuurlijk dat je kunt fietsen, maar dat kan vrijwel iedereen. Je hebt er echter wel wat durf en doorzettingsvermogen voor nodig. Tijdens de workshop zul je de basisprincipes van trial biking leren. Je zult zien hoe leuk, uitdagend en verslavend het is om te doen.

Waar kun je zo’n workshop fietsen volgen?

Lijkt het je leuk om zo’n fiets workshop te volgen? Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een klas, bedrijf of familiedag? Mijn naam is Daan Boverhof, ik geef onder andere biketrial workshops. Je kunt mij ook inhuren voor shows en clinics. Sinds mijn 12de doe ik al aan deze prachtige sport. Ik heb door heel Europa gereisd om shows en aan Worldcup wedstrijden te doen.

Trialbiking is mijn passie die ik graag op andere mensen over zou willen brengen. Daarom organiseer ik clinics, workshops en doe ik shows op locatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk