Motorbeurs – Trek de aandacht van ieder publiek met een trial demonstratie

Heb je binnenkort een groot feest? Open je een bedrijf of ben je op zoek naar een spectaculaire show om een vakbeurs mee te openen? Een bike trial demonstratie is een geweldige show voor jong en oud!
Bike trial demonstraties worden voornamelijk gegeven op vakbeurzen, maar tegenwoordig kun je voor iedere gelegenheid wel een trial demonstratie verzorgen.

Biketrialing is een sport waarbij er enorme sprongen gemaakt worden op fietsen zonder zadels. Het wordt uitgevoerd door durfals die de meest onmogelijke trucs met het grootste gemak uit lijken te voeren. Maar wist je dat achter deze spectaculaire acties een topsport verborgen zit, die enorm veel conditie, coördinatie en lef vereist?

Wat is de achtergrond van biketrialing?

In de vroege jaren tachtig onstond biketrial uit de motortrialsport. Biketrailing draait om één ding: behendigheid. Het is een sport waarmee je met een fiets zonder zadel (MBX of MTB) obstakels overwint, zonder dat je daarbij met je voeten de grond raakt. Je kunt dan denken aan obstakels als auto’s of autobanden, olievaten, rotsen en boomstammen.

Trial biking is een officieel erkende wielerdiscipline (door de UCI) en heeft een eigen reeks aan nationale kampioenschappen, worldcups, EK en WK. Er is ook een wereldwijde trialbond die ook op nationaal en internationaal niveau competetities organiseert. Deze bond heet de Biketrial International Union, afgekort BIU.

Bij biketrial wedstrijden worden er een aantal secties uitgezet, de zogenaamde non-stops. Deelnemers moeten deze korte, afgebakende routes afleggen. Een jurylid houdt hierbij in de gaten of er fouten gemaakt worden door de rijders. Als je bijvoorbeeld een voet aan de grond zet, dan levert dit je een strafpunt op. Ook andere manoeuvres kunnen strafpunten opleveren, zoals je fiets ergens anders aan vasthouden dan aan het stuur.

Op zo’n wedstrijddag krijgen alle deelnemers een bepaalde tijdspanne om de non-stops meerdere malen te rijden. Heb je aan het einde van de dag de minste strafpunten? Dan heb je gewonnen. Naast wedstrijden zijn er ook heel veel rijders die de uitdaging zoeken in het dagelijkse leven, waarbij muurtjes, hekwerken en trappen gewillige obstakels zijn.

 

Een trial demonstratie organiseren voor jouw event?

Wil je voor de opening van jouw bedrijf een trial demonstratie organiseren? Of ben je op zoek naar een spectaculaire show voor de verjaardag van je zoon? Boek dan een spectaculaire en extreme biketrial show!
Daan Boverhof heeft jarenlange ervaring op wereldniveau en hij toont graag al zijn fietskunsten tijdens een spectaculaire show, voorzien van live commentaar en muziek. Dit zorgt ervoor dat het publiek echt bij de show betrokken raakt.

Een trial demonstratie van Daan Boverhof duurt ongeveer 25 minuten, waarin hij het publiek vermakelijk entertaint door over verschillende obstakels te fietsen die hij zelf meebrengt. Deze showobjecten lopen op van 25 centimeter tot en met 150 centimeter. Zijn er nog obstakels in de omgeving aanwezig, zoals bijvoorbeeld sloopauto’s, rotsen of omheiningen? Dan kunnen deze ook aan de act worden toegevoegd. De mogelijkheden zijn oneindig!

Terwijl Daan zijn kunsten vertoond zal er via een koptelefoon uitleg worden gegeven over biketrialing en de technieken die erbij komen kijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk