Dé ultieme sport om uitdaging te combineren met skills

Trial is één van de spannendste en spectaculairste UCI-wielerdisciplines. In tegenstelling tot andere soorten fietsdisciplines is Fiets Trial een sport waarbij de belangrijkste factoren stabiliteit en de controle van de fiets zijn. De discipline begon in 1970 in Europa en groeide door tot een uitloper van de gemotoriseerde versie van de sport. Na enkele jaren werd duidelijk dat Trial meer gemeen had met wielrennen dan met motorrijden. Zo is Trial sinds 1985 een volledig geïntegreerde discipline bij de Union Cycliste Internationale en heeft het zich snel ontwikkeld als wielersport.

De eerste UCI Wereldkampioenschappen Trials vonden plaats in 1986. Veertien jaar later, in 2000, debuteerde de UCI Trials World Cup. De meeste wereldtitels zijn gewonnen door fietsers uit België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland.

De UCI Trials World Youth Games is het belangrijkste internationale evenement voor de jeugd, hierbij strijden jongens en meisjes onder de 16 jaar, waarvan de eerste editie plaatsvond in 2000.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk