Clinic fiets; welke soorten bestaan er?

Clinic fiets; welke soorten bestaan er?

Iedereen kan fietsen, maar kun je ook je fiets beheersen en kun je hard en veilig fietsen? Er bestaan verschillende fiets clinics voor startende en gevorderde fietsers, van de traditionele fiets clinics, tot aan trialbike clinics. In dit blog bespreken we een aantal fietsclinics.

Clinic fiets basis

In de clinic fiets basis krijg je verschillende tips en tricks om je fiets goed te kunnen besturen en om veilig te kunnen remmen. Er worden verschillende onderdelen behandeld van mountainbiken, wielrennen en veldrijden. Je kunt dan denken aan onderwerpen als bochten rijden, waaier rijden, optrekken, remmen, schakelen, schuine kantjes, gladde ondergrond en tactische elementen.

MTB clinic

Ben je sportief aangelegd en ga je een uitdaging niet uit de weg? Een MTB clinic geeft je de mogelijkheid om de mountainbike tot in detail te ontdekken. Tijdens een clinic fiets MTB leer je alle ins en outs op het gebied van mountainbiken.

Allereerst maak je kennis met de mountainbike techniek. Je verwacht het misschien niet, maar er komt heel wat kijken bij de mountainbike sport. Met speciale mountainbike techniek oefeningen leer je welke houding je aan moet nemen, welke klim-, en afdaaltechnieken je moet gebruiken, wanneer je moet schakelen en hoe je moet reageren en anticiperen op verschillende momenten.

Beweging is ook een belangrijke factor in de MTB clinic. Je gebruikt een groot aantal spiergroepen als je op een mountainbike zit; je lichaam is constant aan het werk.

Verschillende MTB clinics

MTB clinics zijn er in verschillende vormen, van basis clinics tot techniek clinics. Er bestaat bijvoorbeeld een basispakket MTB. In deze clinic leer je puur om kennis te maken met de mountainbike sport. Ook voor gevorderde mountainbikers bestaan er uitdagende clinics. Hierin leer je bijvoorbeeld om je techniek te verbeteren, maar ook om je grenzen te verleggen. Zo maak je jouw mountainbike avontuur steeds uitdagender.

Ben je als mountainbiker vooral geïnteresseerd in de letterlijke techniek van de mountainbike, dan zou je een technische MTB clinic kunnen volgen. Zo’n clinic leert je hoe je jouw mountainbike optimaal onderhoudt.

Biketrial clinics

Heb je weleens gehoord van biketrials of trialbiking? Het is een zeer uitdagende sport om te beoefenen en je kunt het werkelijk overal doen; in het bos, op straat en zelfs op de stoep voor je huis. Bij trialbiking gaat het erom dat je jouw fiets over allerlei verschillende obstakels heen krijgt zonder met je voeten aan de grond te komen. Je doet dit op een fiets zonder zadel. Deze obstakels kunnen vanalles zijn; hekwerken, olievaten, autobanden of auto’s, rotsen en boomstammen.

In wedstrijdverband gaat het erom dat je jouw voeten zo min mogelijk aan de grond zet. De rijder met de minste strafpunten wint. Je kunt trialbiking uitoefenen op twee verschillende formaten fietsen, namelijk een BMX formaat en een MTB formaat.

Alle ins en outs van trialbiking leer je in een biketrial clinic of workshop. Naast de theorie leer je ook de verschillende rijtechnieken en vaardigheden. De technieken die tijdens de clinic fiets behandeld worden zijn onder andere wheelies, stoppies en verschillende basisoefeningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk