Wat is trialbiking?

Wat is trialbiking?

Heb je wel eens gehoord van trialbiking of biketrials? Het is een geweldige sport om te beoefenen, omdat je het werkelijk overal kunt doen; op straat, in het bos, zelfs op de stoep voor je huis. Ook voor elke andere fietsdiscipline is het een uitstekende basis, want het leert je niet alleen geweldige fietsbeheersingsvaardigheden, het leert je ook om balans te houden. Maar wat is trialbiking nu eigenlijk precies? En hoe kun je het leren? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is trialbiking en hoe kun je het leren?

Bij trialbiking gaat het erom dat je jouw fiets over allerlei verschillende obstakels heen krijgt zonder met je voeten aan de grond te komen. Je doet dit op een fiets zonder zadel. Die obstakels kunnen vanalles zijn; boomstammen, rotsen, auto’s, olievaten en zelfs modderige oevers. Hoe minder vaak je valt of je je voeten aan de grond zet, des te beter. Aan het einde van de dag wint de persoon met de minste strafpunten. Je kunt trialbiking uitoefenen op twee verschillende formaten fietsen, namelijk een BMX formaat en een MTB formaat.

Heb je een trialbike nodig om de skills te leren?

Om de skills voor trialbiking onder de knie te krijgen heb je niet direct een echte trialbike nodig. Veel rijders beginnen met het oefenen op een hardtail mountainbike of dirt jumper. Als je een fiets hebt waarvan de remmen goed werken en als deze verder in goede staat verkeert, kun je de basis van trialbiking hier prima op leren. Het kan helpen om je zadel helemaal naar beneden te zetten en gebruik te maken van een lage versnelling.

Biketrial workshop volgen

Wil je zelf alle ins en outs leren van trialbiking? Dan kun je een biketrial workshop volgen. Biketrial is een geweldige manier om jezelf uit te dagen. Een trialbike besturen is voor iedereen toegankelijk; het is een combinatie van balans, concentratie en doorzettingsvermogen.

Hoe ziet een biketrial workshop er precies uit?

Als je een biketrail workshop gaat volgen, dan zal allereerst de theorie uitgelegd worden. Het is namelijk erg belangrijk dat je op de hoogte bent van de veiligheidsinstructies. Daarna leer je verschillende vaardigheden en rijtechnieken. Het uitgangspunt van een biketrail workshop is voornamelijk plezier maken!

Tijdens de workshop zullen er veel technieken behandeld worden, zoals stoppies, wheelies en verschillende balansoefeningen. Aan het einde van de workshop zal er een echt biketrail parcours gebouwd worden en kun je de geleerde skills direct uittesten.

Een biketrial workshop volgen bij Daan Boverhof

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geraakt en zou je wel een biketrial workshop willen volgen? Wil je de skills leren van een échte biketrial expert? Volg dan een workshop bij Daan Boverhof. Als 12 jarige begon Daan al te stunten met fietsen en kwam zo in aanraking met trialbiking. Sinds die tijd doet hij ervaring op in heel Europa door deel te nemen aan shows en wedstrijden.

Trialbiking vereist enorm veel concentratie en doorzettingsvermogen. Met een trialbike wordt er op verschillende hoogtes gesprongen door het combineren van balans en kracht. Het is een spectaculaire sport, geschikt voor jong én oud!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk