De verschillende sporten voor een sportklas

De verschillende sporten voor een sportklas

Wat voor sporten voor een sportklas zijn er? Krijg je de kans om andere sporten te leren als je naar een sportklas gaat? Allemaal vragen die je kunt hebben als je moet kiezen voor een bepaalde school of klas.

Als je goed bent in sport dan kun je er voor kiezen om naar een zogenaamde sportklas te gaan. Veel verschillende scholen geven die mogelijkheid. Deze klas is in het leven geroepen om kinderen de mogelijkheid te geven om zich maximaal op sporten te kunnen richten.

Daarnaast krijgen ze ook gewone lessen, waardoor ze ook een diploma kunnen behalen. Een zeer aantrekkelijke keus dus als je van sporten houdt. Maar wat zijn de verschillende sporten voor een sportklas? In dit blog kun je er meer over lezen.

Wat is een sportklas?

Een sportklas is een speciale klas in een bepaald leersysteem, waar er meer ruimte gemaakt wordt voor sport. Lichamelijke opvoeding en allerlei takken van sport zijn belangrijk voor deze klas. In het rooster van de leerlingen van deze klas zal sport meer deel uitmaken dan bij de andere leerlingen van dezelfde school.

Naast sport en lichamelijke opvoeding krijgen de leerlingen ook normale lessen. Op zo’n manier krijgen de leerlingen de kans om zich op sportgebied goed te ontwikkelen, maar ook op maatschappelijk gebied. Zo zal de leerling evengoed een vak leren naast de mogelijkheid om succesvol te worden op gebied van sport.

De leerlingen van de sportklas krijgen vaak dagelijks les in sport, maar doen ook aan wedstrijden, volgen bepaalde clinics en gaan op sportieve excursies. Er bestaan veel verschillende sporten die geschikt zijn voor een sportklas.

Wat voor sporten krijgen de leerlingen? De sporten voor een sportklas

De basis van alle lichamelijke opvoedingslessen liggen bij gymnastiek en atletiek. Deze twee takken van sport vind je terug in veel lessen, in de normale klassen, maar ook in de sportklas. De lessen van andere leerlingen zullen daarnaast aangevuld worden met bepaalde balsporten zoals volleybal, handbal en basketbal.

De sportklas krijgt echter een veel groter aanbod aan sporten om te leren. Het zou namelijk maar zo kunnen zijn dat je dacht dat je talent bij hardlopen ligt, maar dat je eigenlijk nog beter bent in tennis, rugby of mountainbiken.

De sportklas krijgt niet alleen vaker lichamelijke opvoeding als les; je zult ook bepaalde clinics gaan volgen om nieuwe sporten te leren. Je kunt dan denken aan golfsurfen, klimmen, snowboarden, freerunning of kickboksen.

Biketrial voor de sportklas

Een sport die nog niet heel veel beoefend wordt is biketrial. Dit is een spectaculaire extreme sport waarbij je obstakels moet overwinnen op een fiets. Voor deze sport is uithoudingsvermogen, lef, durf, kracht en veel balans nodig.

Denk jij dat je deze sport leuk vindt en zit je in een sportklas? Misschien kun je dan je gymleraar attenderen op deze sport! Geef jij gymnastiekles aan een school? Zoek jij verschillende sporten voor een sportklas? Overweeg dan eens om een biketrial workshop te doen met je leerlingen. Het is een zeer leerzame, spectaculaire en uitdagende sport om te doen.

Tijdens de clinic geef ik de leerlingen les in de basis van biketrial. Ze leren balans te houden, enkele tricks zoals stops en wheelies en mogen aan het eind van de workshop een echt trial parcours afleggen.

Natuurlijk doen we alles veilig onder deskundige begeleiding. De workshop kan op elke locatie gegeven worden, zoals bijvoorbeeld op school. We kunnen binnen in de gymzaal aan de slag, maar ook lekker in de buitenlucht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk