Uitdagende sport workshops voor een sportief dagje uit

Uitdagende sport workshops voor een sportief dagje uit

Ben je op zoek naar uitdagende sport workshops? Lees dan snel verder. In dit blog bespreken we namelijk vier spectaculaire sport workshops voor een onvergetelijke familiedag, een teamuitje met je collega’s of een vrijgezellenfeest.

Wat dacht je bijvoorbeeld van De Dommel verkennen per kano? Of over het strand scheuren in een blokart? Of over objecten springen met een fiets zonder zadel?

Over het strand scheuren in een blokart

Ben jij een echte adrenalinejunkie en snelheidsduivel? Dan is blokarten dé activiteit voor jou! Bij blokarten zit je een driewieler met een zeil en grote rubberen banden en word je met een grote vaart voortgestuwd door de wind. Blokarten wordt daarom ook wel windzeilen genoemd. Omdat je zo laag bij de grond zit kun je enorm hoge snelheden behalen.

Vind je het niet erg om nat te worden, dan kun je jouw blokart door de branding sturen. Blokarten kun je doen op verschillende plekken aan de Nederlandse kust.

De Dommel per kano verkennen

Een andere leuke manier om je dag sportief te besteden is het afvaren van een rustige rivier met een kano. Je kunt dit in groepsverband doen, maar ook alleen. Je kunt zo snel of zo langzaam als je wilt de rivier verkennen per kano. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende kano’s en verschillende modellen.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Canadese kano; dit is een open kano waar je met meerdere mensen tegelijk in kunt zitten. Ook zou je kunnen kiezen voor een eenpersoonskano, het ligt er maar net aan wat je doel is van deze dag. Ga je samen met een groep collega’s, dan is het leuker om allemaal je eigen kano te hebben, maar ga je met je gezin, dan is een Canadese kano weer een leuk idee.

Indoor skydiven

Lijkt het je leuk om eens een keer te gaan skydiven, maar vind je het nog te spannend om het écht te doen? Probeer dan eens indoor skydiven. Op deze manier kun je op een veilige manier ervaren hoe het is om in een vrije val naar beneden te vallen.

Indoor skydiven vindt plaats in een windtunnel. Een grote windturbine is naar boven gericht en met een groot net afgeschermd. De lucht wordt omhoog geblazen met soms wel 250 kilometer per uur! Dit maakt het mogelijk om in de lucht te zweven zonder dat je een parachite nodig hebt en je hoeft ook niet bang te zijn dat je jezelf bezeerd.

Daag jezelf uit op een trialbike

Eén van de leukste sport workshops is toch wel een trialbike workshop. Met een trialbike trotseer je grote en kleine objecten op een fiets (BMX of MTB) zonder zadel. Deze objecten zijn bijvoorbeeld rotsen, boomstammen of olievaten. Zo’n trialbike clinic kun je volgen bij Daan Boverhof. Daan geeft trialbike clinics voor groepen tot 15 personen.

Tijdens een trialbike clinic zal allereerst de theorie worden uitgelegd, waarna je aan de slag gaat met allerlei technieken en vaardigheden. Op het einde van de clinic zal er een echt parcours uitgezet worden, zodat je alles wat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen. Een trialbike clinic kan overal gegeven worden; op school, bij bedrijven of in het park. Het is een zeer uitdagende clinic die zowel voor jong als oud geschikt is.

Ook als je op zoek bent naar een uitdagende trial demonstratie ben je bij Daan op het juiste adres. Hij geeft namelijk ook spectaculaire biketrial shows.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk