Trial Sport

Heb je wel eens gehoord van de term trialbiking of biketrial? Het is een spectaculaire sport waarbij je op een fiets zonder zadel (vaak een BMX of een MTB) over objecten springt zonder met je voeten de grond te raken. Je kunt dan denken aan objecten als auto’s, olievaten, boomstammen, rotsen, hekken en omheiningen. Zou je het leuk vinden om dit zelf te leren of te ervaren? Dan kun je een fiets clinic bijwonen, ook wel een biketrial clinic-, of workshop genoemd.

Wat leer je op een fiets clinic?

Tijdens een fiets clinic of trialbike clinic leer je om met je fiets over allerlei obstakels heen te rijden of te springen, zonder dat je daarbij met je voeten aan de grond komt. Trialbiking kan uitgevoerd worden op twee verschillende formaten fiets, namelijk een BMX formaat of een MTB formaat.

Als je zelf alle ins en outs zou willen leren van trialbiking, dan kun je hiervoor een fiets clinic volgen. Zo’n fiets clinic wordt ook wel een trialbike clinic of een trialbike workshop genoemd. Iedereen kan een trialbike besturen, jong én oud. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen door concentatie, balans en doorzettingsvermogen met elkaar te combineren.

Hoe ziet een fiets clinic er uit in de praktijk?

Ben je als bedrijf op zoek naar een volgend bedrijfsuitje? Of wil je een leuke verjaardag organiseren voor je zoon? Dan is een biketrial clinic ongetwijfeld een goede keuze! Tijdens deze clinic zal allereerst de basis van trialbiking uitgelegd worden. Ook de veiligheidsinstructies zijn een zeer belangrijk onderdeel. Vervolgens zul je verschillende rijtechnieken en vaardigheden leren, maar ook technieken als wheelies, stoppies en verschillende balansoefeningen zullen worden behandeld.

Je zult merken dat je tijdens een biketrial clinic vooral heel veel plezier hebt. Aan het einde van de fiets clinic zal er een parcours uitgezet worden, zodat je alles wat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen. Kun je je nu al een beetje voorstellen hoe geweldig het zal voelen als je straks met je fiets over al die obstakels rijdt?

Een fiets clinic volgen bij Daan Boverhof

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je enthousiat bent geraakt na het lezen van bovenstaande informatie. Trialbiking is te beoefenen voor jong en oud en kan daarnaast ook nog eens op iedere locatie worden uitgevoerd. Of dit nu op een school is, bij een bedrijf of gewoon buiten op een plek die je zelf hebt uitgekozen. Het voornaamste doel van de sport is het vinden van nieuwe uitdagingen en deze op de fiets te trotseren, zonder daarbij je voeten aan de grond te zetten.

Zou jij de skills willen leren van een expert binnen de biketrial wereld? Dan ben je bij Daan Boverhof aan het juiste adres! Daan begon al met stunten toen hij nog maar 12 jaar oud was en heeft sindsdien door heel Europa gereisd om deel te nemen aan wedstrijden en shows. Nu geeft hij fiets clinics en workshops aan jong én oud. Of je nu een kinderfeestje organiseert, een bijzonder event zoekt voor een bedrijfsuitje; met een biketrial clinic vermaak je iedereen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk