Topsporters uit Drenthe; ken jij ze allemaal?

Topsporters uit Drenthe; ken jij ze allemaal?

Weet jij welke topsporters uit Drenthe komen? Iedereen kent natuurlijk de spelers van de enige Drentse voetbalclub Emmen. Maar behalve voetbal, wordt er door Drentenaren tal van andere sporten op topniveau beoefend.

In dit blog kun je lezen welke topsporters er uit Drenthe komen en wat hun successen zijn.

Nick Smidt

Nick Smidt is één van de grote talenten in de Nederlandse atletiek. Een zeer talentvolle en succesvolle generatie houdt de laatste jaren de Nederlandse eer hoog op gebied van atletiek.

Nick Smidt komt uit Assen, zijn specialiteit ligt op de 400 meter. In Nederland is hij op die afstand een klasse apart. Op de Olympische Spelen van Tokyo bereikte hij de halve finales.

Andrea Deelstra

Andrea Deelstra is een ervaren marathonloopster uit Dwingeloo. Zij heeft twee keer meegedaan aan de Olympische Spelen; in Rio de Janeiro en in Tokyo. In 2015 werd ze vijfde tijdens de snelle marathon van Berlijn. Haar beste tijd op de marathon is 2 uur, 26 minuten en 46 seconden.

Jorinde van Klinken

Ook Jorinde van Klinken is een topsporter in de atletiek, zij doet mee aan het onderdeel discuswerpen. Jorinde werd geboren in Assen, maar woon inmiddels in de Verenigde Staten. Daar kan het jonge talent haar topsportkwaliteiten maximaal benutten.

Merel Freriks

De Nederlandse handbalsters staan al jaren aan de internationale top. Merel Freriks groeide op in Borger en speelde daar voor het eerst handbal. Haar talenten werden al snel opgemerkt door E&O Emmen.

Sinds enkele jaren speelt Merel echter niet meer in Drenthe, maar in Duitsland. Ze speelt daar voor Borussia Dortmund.

Madelein Meppelink

De ervaren beachvolleybalster Madelein Meppelink groeide op in Emmen. Volleyballen leerde ze bij de plaatselijke club Emmen ’95. Dat ze een echte topsporter is kun je zien aan haar resultaten; ze heeft namelijk aan drie Olympische Spelen meegedaan.

Katja Stam

Er komt nog een beachvolleybalster uit Drenthe, namelijk Katja Stam. Zij komt uit Klijndijk. Samen met haar medespeelster Raïsa Schoon deed ze mee aan de afgelopen Olympische Spelen van Tokyo.

Ilse Paulis

Uit Dalen komt één van de bekendste topsporters van Drenthe; Ilse Paulis. Nog nooit van gehoord? Ilse is een roeister met heel veel successen. Ze is wereldkampioen, heeft enkele recordtijden op haar naam staan en won de gouden medaille op de Olympische Spelen van Rio.

Tijdens de afgelopen spelen van Tokyo pakte ze samen met haar roeipartner Marieke Keijser brons.

Anna van Breggen

Nederland heeft in de geschiedenis enkele zeer succesvolle wielrenners en wielrensters gehad, Anna van Breggen hoort daar zeker bij. Ze won alle klassiekers, werd enkele keren wereldkampioen, won de Giro vier keer en pakte ook nog eens Olympisch goud en brons.

Anna komt eigenlijk uit Zwolle, maar ze woont nu in Meppel.

Marc Houtzager

De springruiter Marc Houtzager woont niet meer in Drenthe, maar hij werd geboren in Hoogeveen. Hij doet al jaren op topniveau mee aan allerlei springwedstrijden. Op de spelen van 2012 in Londen pakte hij de zilveren medaille.

Daan Boverhof

Daan Boverhof is een topsporter uit Drenthe, hij doet aan biketrial. Dit is een voor velen een onbekende sport, er worden echter vele nationale en internationale wedstrijden in gehouden. Daan reist door heel Europa om aan Worldcup wedstrijden mee te doen. Biketrial is een spectaculaire sport waar veel durf, balans, doorzettingsvermogen en kracht voor nodig is.

Als Daan niet op weg is voor wedstrijden, dan geeft hij biketrial workshops, clinics en shows. Dit is erg leuk en spannend om aan mee te doen of om te aanschouwen. Deze clinics en shows kunnen op elke locatie worden uitgevoerd. Als je zo’n show wilt boeken of als je een workshop wilt volgen, neem dan contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk