4 tips voor een actieve groepsactiviteit

Ben je op zoek naar een actieve groepsactiviteit? Heb je binnenkort een feestje of een teamuitje en wil je graag iets sportiefs doen? In dit blog zetten we een aantal ideeën voor je op een rijtje.

Tip 1: Fiets door de Limburgse grottenstelsels

Heb je weleens gehoord van grotbiken? Alleen de naam klinkt al super spannend! Grotbiken is een sportieve en spannende activiteit, waarbij je met een mountainbike door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa fietst.

Dit doe je onder begeleiding van een ervaren gids. Omdat je je voornamelijk concentreert op het fietsen, zul je al snel je oriëntatie kwijtraken. Het is dus niet alleen een sportieve en actieve groepsactiviteit, het is ook nog een een heel bijzondere ervaring met een vleugje mysterie.

De rit is in totaal 10 kilometer en het brengt je op de meest prachtige plekken van deze bijzondere kalksteengroeven. Omdat veiligheid voorop staat, krijg je een stevige helm op voordat je in de grotten afdaalt. Het is van tevoren erg belangrijk om de verlichting van je fiets te controleren, want zonder licht zie je niets in deze grotten.

Tip 2: Volg een dansworkshop

Heb je gevoel voor ritme en ben je sportief aangelegd? Dan is een dansworkshop een leuke en actieve groepsactiviteit. Je kunt met met twee personen doen, maar het is ook leuk om het met een groep te doen. Niet alleen leer je nieuwe danspasjes, je verbrandt ook nog eens op een leuke manier calorieën.

Dansworkshops zijn door het hele land te volgen en er is voor elke smaak wat wils. De meeste dansscholen bieden verschillende dansworkshops aan, zoals bijvoorbeeld klassiek dansen, de foxtrot, salsa en de rumba.

Wil je het nog wat sportiever maken? Dan is een workshop paaldansen misschien een leuk idee, helemaal voor een vrijgezellenfeest. Of wat dacht je van breakdance, tapdance of streetdance?

Tip 3: Ga op survival in de Limburgse heuvels

Een survivaltocht mag eigenlijk niet ontbreken in de lijst met actieve groepsactiviteiten. Een survivaltocht in de Limburgse heuvels is altijd een succes, het geeft je namelijk oneindig veel mogelijkheden om te klimmen en weer af te dalen. Bij het survivalcentrum Survival Limburg kun je kiezen uit verschillende arrangementen.

Al deze arrangementen hebben een eigen thema. Denk dan bijvoorbeeld aan een waterchallenge of een survivalavontuur in de grotten. Ook zijn er klassieke survivalparcours, waarbij je je voornamelijk bezighoudt met touwbruggen, wandklimmen en abseilen.

Tip 4: Boek een trialbike clinic

Trialbiking, daar heb je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord. Ken je het wel, dan is de kans groot dat je denkt dat je dit nooit zelf zou kunnen leren. Trialbiking is het nemen van obstakels op een speciaal ontworpen fiets zonder zadel. Denk dan aan obstakels als boomstammen, olievaten, hoge muren, stoepranden, bankjes etc.

De bedoeling is dat je tijdens het nemen van deze obstakels niet je voeten op de grond zet. Trialbiking kun je in principe overal doen, maar het wordt vooral in competitie en in shows gedaan. Het is een spectaculaire sport die veel behendigheid, durf en doorzettingsvermogen vergt.

Zou je het leuk vinden om dit als actieve groepsactiviteit te doen met je vrienden, collega’s of familie? Dan kun je een workshop of clinic trialbiking volgen. Tijdens zo’n clinic leren de deelnemers de basisprincipes zoals behendigheid, enkele trucs en op het eind zul je een waar parcours afleggen. Natuurlijk geheel veilig en onder goede begeleiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk