Wat zijn sportieve ideeën voor een clinic buiten?

Wat zijn sportieve ideeën voor een clinic buiten?

Ben je op zoek naar een sportieve, leuke en originele clinic buiten? Wil je zo’n clinic of workshop organiseren voor een bedrijf, vereniging, school of familie? Een workshop of clinic kan heel gezellig zijn, maar het is ook een mooie manier om aan teambuilding te doen. In dit blog kun je enkele originele ideeën op doen die allen in de buitenlucht worden gehouden.

Paardrij clinic in de buitenlucht

Paardrijden is heerlijk rustgevend en bovendien sportief. Heb je nog nooit op een paard gezeten? Dan zul je verbaasd zijn van de spierpijn na een dag paardrijden. Niet alleen is het een mooie manier om samen te zijn met collega’s, vrienden, klasgenoten of familie, je hebt bovendien contact met de paarden. Dat contact zorgt op zich al voor veel rust, daarnaast ben je natuurlijk in de buitenlucht en vaak in een mooie natuurlijke omgeving. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke dag!

Paardrij clinics kun je door het hele land volgen.

Outdoor work-outs voor teambuilding

Wil je liever een wat actievere clinic buiten? Dan zou je ook kunnen kiezen voor clinics die gegeven worden door sport- en fitnessinstructeurs. Tijdens zo’n dag wordt er gewerkt aan de conditie en kracht via interval trainingen en oefeningen in de buitenlucht. Ook worden er veel oefeningen gedaan in groepen, waarvoor teamwork nodig is. Dit zorgt voor goede teambuilding. Na een heerlijke dag samen zwoegen in de buitenlucht zul je zien dat het groepsgevoel enorm versterkt is.

Bedrijven expeditie

Ben je fan van het programma Expeditie Robinson? Zou je ook wel eens mee willen doen aan dat soort proeven in teamverband? In Nederland zijn verschillende bedrijven die dit soort dagen aanbieden. Je kunt zelf van te voren aangeven hoe uitdagend en fanatiek je de proeven wilt hebben. Daardoor is het geschikt voor iedereen. Oh, en je hoeft natuurlijk niet in de buitenlucht te slapen en je krijgt gewoon te eten!

Bike Trial

Bike trial, daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord! En als je het wel kent, dan kun je het vast niet voorstellen dat je het zelf zou kunnen leren. Bike trial is het nemen van obstakels op een fiets. Je kunt dan denken aan boomstammen, olievaten, hoge muren, stoepranden, bankjes etc. De bedoeling is dat je tijdens het nemen van deze obstakels niet je voeten op de grond zet.

Trialbiking kun je in principe overal doen, maar het wordt vooral in competitie en in shows gedaan. Het is een spectaculaire sport die veel behendigheid, durf en doorzettingsvermogen vergt. Het wordt gedaan op een speciaal daarvoor ontworpen fiets, zonder zadel.

Je kunt echter ook een workshop of clinic trialbiking doen. Tijdens zo’n clinic leren de deelnemers de basisprincipes zoals behendigheid, enkele trucs en op het eind zul je een waar parcours afleggen. Natuurlijk geheel veilig en onder goede begeleiding.

Boek een biketrial clinic buiten

Heb je interesse in een biketrial clinic in de buitenlucht? Mijn naam is Daan Boverhof, ik ben in te huren voor workshops, clinics en shows trialbiking. Op mijn twaalfde kwam ik in contact met deze prachtige en uitdagende sport. Sindsdien heb ik meegedaan aan vele Worldcup wedstrijden en shows. Mijn ervaring en kennis deel ik graag door anderen kennis te laten maken met bike trial.

De clinic kan in principe overal worden gehouden, dus ook buiten. Je kunt zelf de plek kiezen. Iedereen kan er aan mee doen, jong of oud. Als instructeur zal ik de kunst van trialbiking proberen bij te brengen. Je zult zien hoe uitdagend en verslavend deze sport werkelijk is!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk