Wat is een leuke sportactiviteit om te doen met collega’s of vrienden?

Wat is een leuke sportactiviteit om te doen met collega’s of vrienden?

Ben je op zoek naar ideeën voor een sportief dagje uit met je vriendengroep, familie of collega’s? In dit blog geven we je een aantal inspirerende ideeën voor een leuke sportactiviteit.

Deze uitjes laten je bloed sneller stromen en zorgen ervoor dat jij je familie en vrienden op een heel andere manier leert kennen.

Tip 1: Ga snowboarden of indoor skiën

Een middagje snowboarden of indoor skiën is een leuke sportactiviteit, helemaal als je alvast een voorproefje wilt nemen op de wintersport. Heb jij nog niet zoveel ervaring op de lange latten? Dan zou je ook lessen kunnen volgen voordat je zelfstanig van de piste afglijdt. Als je gaat indoor skiën of snowboarden, dan kun je kiezen uit verschillende pakketten. Je kunt dan voor een vaste prijs een bepaalde tijd vrij skiën of snowboarden.

Wat natuurlijk ook goed verzorgd is, is de après-ski. Na een intensief middagje skiën met familie en vrienden is het extra genieten van een Zwitserse kaasfondue, gecombineerd met een goed glas bier of een lekkere glühwein.

Tip 2: Ga paintballen

Een andere leuke sportactiviteit is paintballen. Het is niet alleen sportief, maar ook spannend en competitief. Je kunt het zowel indoor als outdoor doen op verschillende locaties door heel Nederland.

Heb je nog niet eerder paintball gespeeld? Dan kan het behoorlijk intimiderend overkomen. Je beschiet elkaar met verfballetjes en strijd in teams tegen elkaar. Dit kan er soms wild aan toe gaan. Gelukkig ben je volledig beschermd met een masker en een pak. Het is hartstikke leuk om te doen en zelfs bij beginners komt de strijdlust al snel naar boven.

Tip 3: Ontsnap uit een Escape Room

Het is misschien niet heel erg inspannend, maar ontsnappen uit een Escape Room zorgt echt wel voor het flink opvoeren van je hartslag. Door allerlei puzzels op te lossen moet je namelijk met een groep mensen zien te ontsnappen uit een afgesloten ruimte.

Deze puzzels zijn niet gemakkelijk en het is een grote uitdaging om binnen de tijd uit de kamer te ontsnappen zonder hulp. Als je kalm kunt blijven in stressvolle situaties, onder tijdsdruk helder kunt nadenken en het ook nog eens leuk vindt om moeilijke vraagstukken op te lossen, dan is dit het perfecte uitje.

Tip 4: Boek een trialbike clinic

Heb je wel eens gehoord van trialbiking? Bij trialbiking is het de bedoeling dat je met een fiets zonder zadel over allerlei obstakels heen fietst en springt, zonder dat je daarbij met je voeten de grond of het obstakel aanraakt. Deze obstakels zijn bijvoorbeeld rotsen, boomstammen, onderdelen van auto’s, hekwerken of olievaten. Je kunt trialbiking op twee verschillende formaten fiets doen; een BMX formaat of een MTB formaat.

Je kunt een biktrial workshop volgen bij Daan Boverhof. Tijdens deze workshop zal hij allereerst de theorie uitleggen en geeft hij instructies met betrekking tot de veiligheid. Vervolgens zul je allerlei rijtechnieken en vaardigheden leren. Tijdens de workshop zullen er veel technieken behandeld worden, zoals stoppies, wheelies en verschillende balansoefeningen. Aan het einde van de workshop zal er een echt biketrail parcours gebouwd worden en kun je de geleerde skills direct uittesten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk