Op zoek naar unieke reclamemogelijkheden? - Sponsor een biketrial show!

Op zoek naar unieke reclamemogelijkheden?

Ben je op zoek naar unieke reclamemogelijkheden? Wil je wel eens op een andere manier jouw klanten aanspreken dan door een reclamezuil, een voetbalteam sponsoren of een advertentie in een dagblad? Sponsor dan biketrial show!

Een biketrial show is enorm spectaculair, het publiek wordt opgezweept en vermaakt tijdens een prachtig optreden van de sporter. Het wordt daardoor een onvergetelijke show voor het publiek. Dat levert een unieke mogelijkheid op voor een bedrijf om zijn naamsbekendheid te verbeteren.

In dit blog kun je lezen wat biketrial precies is, waarom het zo aantrekkelijk is voor het publiek en hoe je aan sponsoring zou kunnen doen.

 

Wat is biketrial precies?

Biketrial is een vorm van fietssport. Bij deze tak van sport manoeuvreert de fietser zich op allerlei manieren over verschillende obstakels. Hij doet dat door te balanceren, springen en fietsen. Bij deze obstakels kun je denken aan hekwerken, grote keien of stenen, boomstronken, olievaten en zelfs sloopauto’s.

Het is de bedoeling dat deze obstakels genomen worden zonder dat de fietser valt of de voeten gebruikt om balans te houden. Iemand die aan biketrial doet moet veel kwaliteiten bezitten zoals durf, doorzettingsvermogen, kracht en balans. Er worden nationale en internationale biketrial wedstrijden gedaan. Deze zijn zeer spectaculair om te bekijken, de sport wordt dan ook als een extreme sport gezien.

Wat is zo aanlokkelijk aan biketrial?

Er bestaan sporten die leuk zijn om te doen en sporten die leuk zijn om te bekijken als toeschouwer. Lang niet alle sporten voldoen aan beide facetten, biketrial doet dat wel, zeker als je van fan bent van een spannende en extreme sport.

Voor het publiek is biketrial zeker geschikt; het is nooit saai, levert veel spektakel op en de show is ook nog eens vaak interactief. Dat betekent dat het publiek betrokken wordt bij de show. Er wordt bijvoorbeeld opzwepende muziek gedraaid en door middel van een koptelefoon wordt commentaar en uitleg gegeven.

De fietser betrekt zelfs het publiek door mensen uit te nodigen in de arena. Als je aandurft om op de grond te gaan liggen dan zal de fietser over je heen springen! Dit alles bij elkaar levert een geweldige show op waardoor het publiek maximaal vermaakt wordt.

Waarom biketrial unieke reclamemogelijkheden oplevert

Een biketrial show is vrij uniek want er zijn maar weinig mensen die de sport beoefenen. Hierdoor zijn er ook nog maar weinig bedrijven die deze tak van de fietssport sponsoren. Dit levert daardoor onmiddellijk een unieke reclamemogelijkheid op!

Je kunt gebruik maken van deze mogelijkheid door bijvoorbeeld de naam van het bedrijf te laten drukken op doeken. Deze worden dan op delen van de arena opgehangen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de fietser sponsoren door zijn kleding te bedrukken.

Daan Boverhof is trialbiker die aan nationale en internationale wedstrijden meedoet. Daarnaast verzorgt hij clinics en shows waarmee hij anderen bekend wil maken met deze geweldige fietssport.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk