Wat zijn leuke sporten om te doen?

Wat zijn leuke sporten om te doen?

Ben je op zoek naar leuke sporten om te doen?

Misschien denk je dat je alle mogelijke sporten wel geprobeerd hebt; hardlopen, tennis, handbal, voetbal, wielrennen, fitness etc. Kon je geen genoegen vinden in deze sporten, maar wil je wel sportief bezig zijn? Gelukkig bestaan er nog veel meer sporten, vaak wat minder bekend maar daardoor niet minder bemind.

In dit blog kun je lezen wat leuke sporten zijn om te doen, maar die niet veel beoefend worden.

Waarom sporten belangrijk voor je is

Veel mensen vragen zich af of je moet sporten om gezond te zijn. Dat is niet helemaal het geval, maar bewegen is wel belangrijk. Als jij gedurende de dag voldoende beweging krijgt, dan hoef je eigenlijk niet te sporten.

Je kunt zorgen voor voldoende beweging door bijvoorbeeld op je fiets naar het werk te gaan, door vaker een trap te nemen in plaats van een lift of door dagelijks een stuk te gaan wandelen. We brengen namelijk steeds meer tijd zittend door, op ons werk, maar ook thuis. Te veel zitten heeft nadelige gevolgen voor ons lichaam en onze gezondheid.

Sporten is dus niet nodig, maar sportief zijn heeft wel bepaalde voordelen voor een mens. Je lichaam wordt er sterker van, je krijgt meer uithoudingsvermogen, je metabolisme gaat omhoog, je immuunsysteem versterkt en sporten is ook nog eens goed voor de geest. Alle reden dus om een leuke sport te zoeken.

Maar wat zijn nu echt leuke sporten om te doen?

Wat zijn leuke sporten om te doen?

Zat van een rondje hardlopen door de stad of het park? Ben je geen persoon voor een teamsport? Houd je gewoon niet van die standaard sporten? Gelukkig zijn er dan nog veel andere sporten om te doen. Dit zijn enkele goede voorbeelden:

Klimmen

Heb je geen hoogtevrees, beklom je als kind alle bomen in de buurt en hou je van een uitdaging? Ga dan eens klimmen! Nederland lijkt geen geschikt land om te gaan klimmen, maar gelukkig heb je geen bergen nodig om deze sport te kunnen beoefenen.

Er zijn meerdere klimhallen in ons land, hier kun je onder begeleiding leren klimmen tegen een klimwand. Ook kun je leren boulderen, dat is het beklimmen van boulders of grote keien. Dat wordt normaal gesproken in de natuur gedaan, maar deze zijn ook nagemaakt aanwezig in deze klimhallen.

Surfen

Nederland is een watersport land. Zeilen, windsurfen en kitesurfen zijn je misschien wel bekend, maar je kunt ook leren golfsurfen in één van de vele kustplaatsen van ons land. Onder begeleiding van instructeurs leer je de fijne kneepjes van het golfsurfen. Een zeer coole en verslavende sport om te doen.

Natuurlijk zijn de Nederlandse golven niet te vergelijken met bijvoorbeeld Hawaï, maar daardoor juist veel toegankelijker voor beginners.

Crossfit

Is fitness te saai voor je? Dat komt omdat de meesten het te statisch beoefenen. Logisch dat velen het nietszeggend en niet uitdagend vinden. Er is echter een sport die fitness nieuw leven heeft ingeblazen: Crossfit. Dit is een soort combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek.

Tijdens intensieve workouts (wods) worden alle spieren van je lichaam getraind. Het is ook nog eens uitdagend, want er zit een soort wedstrijdelement in de sport. Je sport namelijk in een groep en je moet een bepaalde workout zo goed mogelijk doen. De score ervan wordt zelfs bijgehouden.

Zo daag je jouw tegenstanders, maar vooral jezelf, elke training weer uit.

Biketrial

Zou je wel eens een extreme sport willen beoefenen? Ga dan eens biketrial doen! Biketrial is een tak van fietssport waarbij de atleet bepaalde obstakels moet nemen met de fiets. In principe zou je de sport op straat kunnen beoefenen, maar het wordt vooral op wedstrijdniveau gedaan.

Het wordt gedaan op een speciaal daarvoor ontwikkelde fiets. De grootste uitdagingen bij deze sport: Niet bang zijn, balans houden en de grond niet aanraken!

Biketrail clinics en workshops van Daan Boverhof

Zou je biketrial willen leren? Bij Daan Boverhof kun je een workshop biketrial volgen. Tijdens deze clinic leer je de basisprincipes zoals balans houden, stoppies en wheelies maken en nog enkele andere tricks.

De biketrial workshop kan op vrijwel alle locaties gehouden worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk