Wat voor activiteiten kun je als docent, school of gemeente inzetten om bij te dragen aan een gezondere leefomgeving?

De rijksoverheid heeft een Nationaal Preventieakkoord gesloten met meer dan zeventig verschillende organisaties in Nederland. In dit akkoord staan afspraken met als doel de gezondheid van heel veel Nederlanders te verbeteren. Enerzijds door (nog) meer Nederlanders te laten sporten en bewegen. En anderzijds door deze beweging in een gezonde sportomgeving te laten plaatsvinden.

Het akkoord gaat in op drie thema’s: roken, alcohol en voeding. Waarom deze thema’s? Zij vormen samen de grootste oorzaak van ziekte in Nederland.

Nationaal Sportakkoord

Het thema ‘gezonde sportomgeving’ sluit ook aan bij het Sportakkoord, deelthema ‘Positieve sportcultuur’. Verenigingen en gemeenten kunnen dit thema samen lokaal inzetten vanuit het eigen sportakkoord. De Adviseur lokale sport is de verbinder in het samenbrengen van de behoeftes van clubs en het toekennen van de juiste service. Er is een service mogelijk op het thema ‘Gezonde Sportomgeving’ en de adviseur kan deze service lokaal inzetten.

Lokaal Preventie- en Sportakkoord

Steeds meer gemeenten hebben lokaal een Sport- en of Preventieakkoord. Ook wordt hier vaak lokaal een verbinding op gemaakt omdat er overlappende ambities en doelstellingen kunnen zijn tussen deze twee akkoorden. Dit omarmen wij vanuit de sport! Het is daarom ook mogelijk vanuit deze ambities onze interventies voor de Gezonde Sportomgeving in te zetten.

Wij ondersteunen activiteiten die uitgezet zijn vanuit: JOGG-Teamfit(werkwijze van JOGG), de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV), Stichting Jeugd & Alcohol en nog een aantal andere stakeholders om een (nog) gezondere sportomgeving te kunnen creëren.

Biketrail clinics en workshops van Daan Boverhof

Zou je biketrial willen aanbieden bij jou vereniging, club, school of gemeente? Bij Daan Boverhof kun je een workshop biketrial volgen. Tijdens deze clinic worden de basisprincipes zoals balans houden, stoppies en wheelies maken en nog enkele andere tricks onder begeleiding van wereldtop uitgelegd.

De biketrial workshops kunnen op vrijwel alle locaties gehouden worden.

 

 

Nationaal Preventieakkoord is een goede steun voor lokale initiatieven -  GGD IJssellandDaan Boverhof uit Ansen is bij biketrial zelfstandig en in balans -  Meppeler Courant

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk