Hoe kan je kunstjes leren op een fiets?

Hoe kan je kunstjes leren op een fiets?

Wil je kunstjes leren op een fiets? Dat zou je natuurlijk zelf kunnen doen, maar waar begin je? Wat voor kunstjes zijn mogelijk? Hoe doe je het veilig zonder gevaar op verwondingen en botbreuken? Heb je er een speciale fiets voor nodig? In dit artikel kun je er alles over lezen!

Kunstjes leren op een fiets; hoe begin je?

Zit je graag op de fiets maar zou je wel wat meer willen doen dan alleen maar saai rechtdoor fietsen? Zou je wel kunstjes willen leren op de fiets? Natuurlijk kun je daar zelf mee beginnen op je eigen fiets. In principe maakt het niet uit wat voor fiets je hebt, al lukt het wel beter op een sportieve fiets, zoals een mountainbike, racefiets of BMX.

Wees echter wel altijd voorzichtig en doe geen dingen die een ernstige val kan veroorzaken. Een mooie manier om kunstjes te leren is door eerst aan je balans op de fiets te werken. Probeer eerst maar eens heel langzaam te fietsen zonder je balans te verliezen. Hou voor de zekerheid een voet gereed om aan de grond te zetten.

Lukt dit? Probeer dan om geheel stil te staan met je fiets, hou je voet weer gereed om aan de grond te zetten als je de balans kwijt raakt. Het helpt om je stuur iets schuin ten opzichte van je fiets te plaatsen. Hierdoor is het makkelijker om balans te houden.

Daarna kun je proberen over stoepranden te rijden. Draag daarbij altijd beschermende middelen, zoals een helm, knie- elleboog-, en scheenbescherming. Het leren van echte trucs en tricks kun je beter doen onder begeleiding van een professionele trialbiker.

Kunstjes leren op een fiets van een trialbiker

Heb je wel eens van biketrial gehoord? Niet? Als je bovenstaande balansoefeningen uitvoert dan doe je eigenlijk al aan biketrial. Bij deze sport is het de bedoeling dat je over en op bepaalde obstakels fietst en springt zonder dat je de voeten op de grond zet. Ook tricks en trucs doen horen bij biketrial.

Voor biketrial worden speciale fietsen gebruikt, ze lijken op BMX en MTB fietsen, maar verschillen op bepaalde punten. Er zit bijvoorbeeld geen zadel op een trialbike.

Biketrial kun je overal beoefenen, op straat, maar ook in skateparken. Er worden ook wedstrijden biketrial gehouden, nationaal en internationaal. Als je op een veilige manier kunstjes wilt leren op een fiets, dan kun je het best een biketrial workshop volgen. Dit is niet alleen geschikt voor mensen die trucs leuk vinden, maar het is ook goed voor behendigheid en balans die wielrenners en mountainbikers nodig hebben.

Een biketrial workshop boeken

Wil je op een veilige manier kunstjes leren op een fiets? Wil je behendiger worden met je fiets en wil je werken aan je balans? Boek dan een biketrial workshop bij Daan Boverhof! Daan doet al sinds zijn 12de aan biketrial. Hij heeft Nederland vele malen vertegenwoordigd op internationale wedstrijden. Nu deelt hij zijn enthousiasme en rijke ervaring door workshops, clinics en shows te geven.

Tijdens een workshop zal er gewerkt worden aan de beginselen van biketrial. Je krijgt balansoefeningen, leert enkele kunstjes zoals een wheelie en stoppie en aan het eind mag je jouw kunsten vertonen door over een echt parcours te fietsen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk