Sporten in Drenthe? - De leukste ideeën!

Sporten in Drenthe? – De leukste ideeën!

Drenthe is één van de populairste provincies van Nederland, er trekken namelijk jaarlijks zeer veel toeristen naar het land van Bartje. Dit komt niet alleen door de hunebedden, de prachtige natuur of de leuke steden in Drenthe, maar misschien vooral wel door de vele activiteiten die in de provincie te doen zijn.

Veel mensen trekken naar Drenthe om te gaan sporten. Wil je ook gaan sporten in Drenthe, maar weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn? In dit blog kun je de leukste ideeën lezen.

Waarom sporten in Drenthe?

Drenthe is een mooie provincie waar de natuur nog echt de ruimte krijgt. Dat is één van de grootste redenen waarom er veel sporters naar Drenthe komen. Je kunt er prachtige wandelingen maken door mooie natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld de heidegebieden van het Dwingelderveld, de uitgestrekte bossen van het Drents-Friese Wold of langs een kilometerlange stromende beek van het National park Drentse Aa. Hier kun je natuurlijk ook heel goed fietsen of hardlopen.

Wil je wel eens iets anders sportiefs doen dan wandelen, fietsen of hardlopen? Lees dan verder voor de leukste sporten in Drenthe.

De leukste ideeën om te sporten in Drenthe

Zoek je een leuke sportieve activiteit in Drenthe? Dit zijn de leukste ideeën om te sporten in Drenthe:

Klimmen in Meppel

In Meppel zit KlimAvontuur. Dit is een park waar vijf parcoursen zijn gebouwd op verschillende hoogtes. Je kunt een klimtoren beklimmen, tokkelen, abseilen van een bepaalde hoogte, een zogenaamde vertrouwenssprong doen en ook kratten stapelen. Natuurlijk wordt alles op een veilige manier gedaan.

Je wordt gezekerd en begeleid door een ervaren instructeur. Dit park is geschikt voor iedereen, jong en oud. Het levert een spannende dag klimmen op! Het park heeft standaard openingstijden, maar je kunt ook reserveren voor een groep.

Mountainbiken in Drenthe

Vind je fietsen te saai maar houd je wel van mountainbiken door de natuur? Dan is Drenthe ook de geschikte plek voor jou! Er liggen enorm veel mountainbike paden door heel Drenthe heen.

Enkele mooie voorbeelden zijn: Rondom Dwingeloo, een parcours van 75km! Parcours Gieten- Gasselte van 30 km en Havelte oost (27,5 km).

Paardrijden in Drenthe

De natuur is natuurlijk ook ideaal om in paard te rijden. Je kunt met je eigen paard komen om de natuur te ontdekken, maar je kunt ook een paard huren in één van de vele maneges.

Er zijn ook meerdere mogelijkheden om een huifkartocht te doen. Zeer geschikt voor mensen die actief willen zijn in de buitenlucht, maar die iets minder sportief zijn.

Biketrial in Drenthe

Een zeer actieve en uitdagende sport om te doen is biketrial. Op een speciale fiets moet je bepaalde obstakels zien te overwinnen. Dit doe je door er balancerend overheen te fietsen of door te springen.

Het is een sport die je niet 1-2-3 onder de knie hebt, gelukkig kun je in Drenthe een workshop of clinic volgen. Deze wordt gegeven onder deskundige begeleiding van Daan Boverhof.

Een clinic biketrial volgen

Je kunt naar Drenthe gaan om bij Daan Boverhof een clinic te volgen, maar hij kan ook naar jou toe komen. Daan geeft zijn shows en workshops namelijk op elke locatie, buiten maar ook binnen.

Tijdens een clinic leer je de basisprincipes van biketrial. Je krijgt eerst veiligheidsinstructies, daarna leer je balanceren, stoppen, een wheelie en enkele andere tricks. Als je durft mag je daarna je kunsten vertonen op een echt biketrial parcours.

Wil je sporten in Drenthe? Of wil je dat sportief Drenthe naar jou toe komt?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk