Goede ideeën voor een school clinic

Goede ideeën voor een school clinic

Wil je een leuke school clinic organiseren voor de leerlingen van jouw school? Door een leuke clinic te houden leren de leerlingen weer eens iets anders dan de standaard leerstof. Het is als een schoolreisje of klassenuitje, maar dan op school zelf.

De leerlingen, maar ook de leraren, raken daar weer helemaal enthousiast van. Het is daarom niet alleen heel leuk en vaak leerzaam om te doen, het zorgt ook nog eens voor een fijne atmosfeer en groepsgevoel.

Wat zijn de mogelijkheden en welke keuzes kun je maken op gebied van school clinics? In dit blog kun je verschillende ideeën opdoen.

School clinic ideeën

Op zoek naar originele ideeën voor een school clinic? Een clinic kun je zien als een soort workshop, de leerlingen en ook vaak de leraren worden betrokken in de workshop zodat ze iets leren wat ze eigenlijk ander nooit zouden doen. Enkele goede ideeën zijn:

Een muziek clinic

Op de meeste scholen wordt muziekles gegeven, maar dat is meestal wel erg standaard. Kies eens voor iets heel anders! Je kunt bijvoorbeeld een Djembé workshop volgen. Een Djembé is een Afrikaans instrument. De deelnemers leren Afrikaanse ritmes te spelen op dit instrument.

Een ander instrument is de Cajon, een soort houten kist waar verrassend veel geluid uit komt als je erop drumt. Gaan jullie liever zingen? Dat kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld door een workshop zingen in koor te volgen.

Een dans clinic

Dansen op school? Dat gebeurt meestal alleen op schoolfeesten. Kies daarom eens voor een leuke dans clinic. Wat je dacht je van een hiphop dans workshop op school? Of juist misschien stijldansen of ballet? Er bestaan zoveel verschillende vormen van dans, heel leuk, leerzaam en ook nog eens actief.

Niet iedereen vind dansen leuk, vooral jongens willen het er nog wel eens negatief tegenover staan. Jongens doen vaak liever iets wat stoer is. Je zou dan ook kunnen kiezen voor een capoeira workshop. Dat is een combinatie van dans, vechtsport en muziek.

Een kook clinic

Op school krijg je vooral veel theorielessen. Activiteiten zijn veel leuker om te doen, bovendien leert iemand veel sneller door te handelen. Waarom leren we eigenlijk niet om te koken op school?

Voeding is een levensbehoefte, wiskunde en economie niet, toch? Geef de leerlingen daarom eens een workshop koken. Daar zijn enorm veel verschillende mogelijkheden in. Leuk, leerzaam en lekker!

Een sportieve clinic

Het was vroeger heel normaal dat kinderen actief waren. Na school werd er vooral buiten gespeeld. Tegenwoordig zitten de kinderen hele dagen op school, om vervolgens thuis achter de computer of gameconsol plaats te nemen. Beweging is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor kinderen.

Ga je een school clinic organiseren? Kies dan eens voor een actieve clinic! Hier zijn vele mogelijkheden voor zoals een workshop acrobatiek, freerunning of biketrial.

School clinic organiseren? Kies voor een biketrial workshop!

Waarschijnlijk heb je nog nooit van biketrial gehoord. Dat is logisch want het is een sport die niet door veel mensen beoefend wordt. Het is echter een zeer attractieve en spectaculaire sport om naar te kijken, bovendien is het ook heel leuk om zelf te doen.

De bedoeling van biketrial is dat je met een fiets bepaalde trucs en tricks doet, zoals over objecten fietsen en springen. Tijdens deze clinic krijg je veiligheidsinstructies en leer je balansoefeningen en trucs op een speciale fiets. Aan het eind van de clinic mag je zelfs je kunsten vertonen op een echt trial parcours. De bedoeling is dat je niet de voeten op de grond zet om balans te houden!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk