Op zoek naar een spectaculaire fietsshow? - Boek een biketrial show!

Op zoek naar een spectaculaire fietsshow? – Boek een biketrial show!

Een spectaculaire fietsshow, kun jij je daar iets bij voorstellen? Als je aan fietsen denkt, dan zien de meeste mensen normale fietsen of racefietsen voor zich. Niet iets spectaculairs, zou je zeggen. Mountainbiken is al iets spectaculairder, maar zeg nu eerlijk, in het platte Nederland valt die sensatie ook een beetje tegen. Nee, voor spektakel, sensatie en echte actie moet je naar het BMX-en of naar biketrial gaan kijken.

BMX-en is bij de meeste mensen wel bekend, mede dankzij de Olympische Spelen. Biketrial kennen de meeste Nederlanders echter niet. Dat is jammer, want het is een prachtige sport. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om te doen. In dit artikel kun je lezen wat biketrial precies is, waarom het leuk is om zelf een keer aan biketrial te doen en hoe je zo’n fietsshow zou kunnen boeken!

Wat is biketrial?

Heb je nog nooit van biketrial gehoord? Dan volgt hier een korte uitleg.

Biketrial is een fietssport waarbij je bepaalde obstakels moet overwinnen met de fiets. Dat doe je door erop of erover heen te springen. Daarbij is het de bedoeling dat je niet je voeten op de grond of het object zet. Doe je dat wel, dan geldt je poging niet. In competitieverband zou je hiervoor strafpunten krijgen. Je kunt je misschien voorstellen dat je voor deze sport veel concentratie, geduld, doorzettingsvermogen, behendigheid en balans nodig hebt. Trialbiken kun je zelf doen op straat, maar het wordt ook in competitievorm gedaan. Er bestaan verschillende nationale en internationale wedstrijden en world cups.

Voor biketrial worden speciale fietsen gebruikt. Deze lijken iets op BMX en MTB fietsen, maar ze verschillen ook op veel punten. Zo zit er bijvoorbeeld geen zadel op een trialbike.

Wat moet ik me voorstellen bij een biketrial fietsshow?

Nu je iets meer weet over biketrial, vraag je je misschien af wat zo’n fietsshow dan inhoudt? Tijdens een biketrial show worden verschillende trucs en tricks getoond aan het publiek. De trialbiker neemt bijvoorbeeld verschillende obstakels, zoals hekken, olievaten of zelfs een autowrak. Als je zo’n fietsshow zou boeken, dan kunnen obstakels geplaatst worden, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van objecten die al in de omgeving aanwezig zijn.

Een biketrial fietsshow wordt begeleid door live-commentaar en opzwepende muziek. Dit maakt het voor het publiek zeer spectaculair om te bekijken. Het publiek wordt ook in de show betrokken; durf jij mee te doen door de trialbiker over je heen te laten springen?

Hoe kan ik een fietsshow boeken?

Wil je zo’n spectaculaire fietsshow boeken? Neem dan contact op met Daan Boverhof! Daan doet al aan biketrial sinds zijn 12de. Hij heeft aan vele internationale wedstrijden gedaan en deelt nu zijn enthousiasme voor de sport door anderen erin te betrekken. Dit doet hij door clinics, workshops en shows te geven.

Tijdens deze workshops of clinics kun je de basis van biketrial leren. Natuurlijk wordt dit onder begeleiding gedaan, van te voren worden duidelijke veiligheidsinstructies gegeven. Daarna ga je verschillende balansoefeningen doen en leer je enkele trucs en tricks. Op het eind van een clinic mag je proberen of je een echt parcours kunt afleggen zonder je voeten te gebruiken. Deze clinics zijn geschikt voor jong én oud. Het is heel leuk en verslavend om te doen. Alles wat je nodig hebt is wat durf en doorzettingsvermogen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk