Op zoek naar een fiets workshop? - Ga trial biken!

Op zoek naar een fiets workshop? – Ga trial biken!

Ben je op zoek naar een leuke fiets workshop? Misschien ben je eigenaar van een fietsenwinkel, ben je lid van een wielerclub of ga je regelmatig mountainbiken met een stel vrienden? Heb je er dan wel eens over nagedacht om te gaan trialbiken? Biketrial is een sport die niet veel mensen kennen. Dat is jammer, want het is een zeer spectaculaire en uitdagende sport.

In dit artikel kun je lezen wat biketrial precies is, waarom het een leuke en uitdagende sport is en waar je zo’n fiets workshop kunt doen.

Wat is biketrial?

Biketrial is een fietssport die niet door heel veel Nederlanders beoefend wordt. De meeste mensen kennen de sport niet eens. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt, want het is een prachtige fietssport. De sport is niet alleen spectaculair om naar te kijken, het is bovendien erg leuk om zelf te doen.

Tijdens biketrial is het de bedoeling dat je met je fiets bepaalde obstakels of objecten neemt. Je kunt dat doen door erover heen te springen, maar ook door erop te springen en voorzichtig het obstakel te overwinnen. Het is namelijk de bedoeling dat je niet met je voeten de grond of het object raakt. Het houden van balans is dus erg belangrijk, hiervoor heb je veel behendigheid nodig. De sport wordt beoefend op speciale fietsen.

Deze fietsen lijken op BMX fietsen of mountainbikes, maar ze hebben bijvoorbeeld geen zadel.

Kan iedereen aan biketrial doen?

In principe zou iedereen aan biketrial kunnen doen. Als jij je fiets pakt en op een pleintje balansoefeningen en trucs op je fiets gaat doen, dan doe je eigenlijk al aan biketrial. Om het echt goed te kunnen doen heb je echter zo’n speciale fiets nodig. Het is een officiële sport die op wedstrijdniveau wordt beoefend. Tijdens deze wedstrijden bestaan verschillende onderdelen. Biketrail wordt echter ook vaak getoond door shows, hierdoor komen steeds meer mensen in aanraking met de sport.

Sommige beoefenaars organiseren tevens clinics en fiets workshops. Dit is een mooie mogelijkheid voor mensen om de beginselen van de sport te leren.

Trialbiken; zeer geschikt als fiets workshop

De meeste Nederlanders kunnen fietsen, maar ben jij ook behendig en handig met je fiets? Het is niet alleen heel leuk om trucs te kunnen doen op je fiets, het kan ook nog eens zeer goed van pas komen. Tijdens biketrial leer je om heel goed balans te houden op de fiets, daarnaast leer je behendigheid met je fiets. Dit kan zeer goed van pas komen op andere momenten dat je op een fiets zit.

Je kunt dan denken aan momenten in het verkeer dat je plots moet ontwijken of remmen zonder om te vallen. Voor wielrenners en mountainbikers is behendigheid en balans ook heel belangrijk. Een biketrial fiets workshop is daarom niet alleen heel leuk om te doen, maar ook zeer nuttig.

Wat doe je tijdens zo’n fiets workshop?

Tijdens een biketrial fiets workshop leer je de beginselen van de sport. Je zult na één les niet onmiddellijk over 2 auto’s springen of op een hekje balanceren. Wel zul je leren om goed balans te leren houden, je leert enkele trucs en tricks en op het eind dagen we je uit om een echt parcours af te leggen. Natuurlijk begeleiden we je hierbij, veiligheid staat bij ons voorop!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk