Een open dag organiseren? - Tips en een stappenplan!

Een open dag organiseren? – Tips en een stappenplan!

Ga je een open dag organiseren? Wil je mensen enthousiast maken voor de activiteiten of producten van jouw school, vereniging, bedrijf of instelling? Een open dag is dan de ideale manier om dit te doen. Door kenbaar te maken dat de deuren open gaan voor het publiek komen mensen uit nieuwsgierigheid al snel kijken. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met iets waar ze misschien geheel onbekend mee zijn of waar ze juist grote interesse in hebben.

Er komt echter veel kijken bij het organiseren van een open dag. Dat kan verlammend werken, zeker wanneer je dit nog nooit hebt gedaan. Wat is er nodig en beter nog waar en hoe begin je? In dit blog kun je een handig stappenplan lezen en krijg je tips voor het organiseren van een onvergetelijke open dag.

Open dag organiseren? Een handig stappenplan

Om een open dag te organiseren is er meer nodig dan de deuren open zetten en een doek erboven te hangen. Het doel is om het publiek een mooi programma te bezorgen met veel informatie waardoor ze geïnteresseerd raken voor jouw vereniging, school, bedrijf of instelling. Om een goed georganiseerde dag te verzorgen en om het juiste publiek te trekken kun je het volgende stappenplan gebruiken.

Het doel van je open dag

Bepaal wat het doel van je open dag is; wil je mensen laten kennismaken met een nieuw product, start er binnenkort een nieuwe opleiding, wil je de jeugd enthousiast maken voor een sport? Als je het doel goed bepaald hebt, dan weet je ook welk publiek je wilt trekken.

Hoe ga je je publiek benaderen?

Nu je weet welk publiek je wilt trekken, weet je ook hoe je deze kunt benaderen en in kennis kunt stellen van de open dag. Voor jong publiek is social media een heel goed middel, of een emaillijst. Ouder publiek zal eerder reageren op een advertentie in een krant of regionaal weekblad. Je kunt reclamemateriaal laten printen, zoals flyers of posters. Vergeet ook mond-op-mond reclame niet, maak het dus ook duidelijk aan je leden, collega’s of leerlingen. Deze heb je trouwens ook nodig voor het volgende punt.

Zoek vrijwilligers

Vrijwilligers. Een open dag organiseren kun je niet alleen, daar heb je vrijwilligers bij nodig. Dat kunnen leerlingen zijn, leraren of ouders van een school, maar ook collega’s, leden en vrienden van een vereniging of bedrijf.

Wat gaat een opendag kosten?

Zorg voor een duidelijk kostenplaatje; wat gaat de open dag je kosten? Wanneer je dit weet, dan kun je ook bepalen of je eventueel een sponsor nodig hebt voor deze dag.

Maak een overzichtelijk programma

Heel belangrijk is een overzichtelijk programma. Wat wil je de bezoekers bieden? Natuurlijk wil je laten zien wat jouw bedrijf, vereniging of instelling doet, maar je wilt de bezoekers ook enthousiast maken om ook leerling, lid of klant te laten worden. Dit doe je door een goed opgezet programma te maken. Een goed idee is om voor extra entertainment te zorgen. Dit lokt niet alleen meer bezoekers, het maakt ze ook enthousiast.

Huur een biketrial show voor entertainment

Heb je wel eens van biketrial gehoord? Dit is een spectaculaire fietssport waarbij de atleet over allerlei objecten en obstakels fietst en springt. Het is een prachtige sport om te doen, maar vooral om naar te kijken. Bij Daan Boverhof kun je terecht om een biketrial show te boeken. Tijdens een show van zo’n 30 minuten zal hij zijn kunsten vertonen. Door live-commentaar en opzwepende muziek wordt het publiek bij de show betrokken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan nu contact met mij op en ik reageer zo snel mogelijk